Čestní novináři z ČT, nebo užiteční idioti? Bobošíková připomněla, co prováděl redaktor „IKEM“ Hynek

06.03.2024 22:11 | Monitoring

„Co myslíte, dá se zaměstnancům veřejnoprávní televize věřit? Jsou čestní, nestranní a jde jim o hledání pravdy? Nebo jsou skutečně v roli užitečných idiotů?“ táže se moderátorka pořadu Aby bylo jasno Jana Bobošíková poté, co server SeznamZprávy.cz přišel s tvrzením, že odchod reportéra České televize Jiřího Hynka může údajně souviset s děním kolem IKEM. Připomenula, jaký měl Hynek „zápal“, když ji pronásledoval po ulici společně s ekonomkou Hanou Lipovskou, a otázka přišla také na to, jak teď bude reagovat ministr spravedlnosti Pavel Blažek (ODS).

Čestní novináři z ČT, nebo užiteční idioti? Bobošíková připomněla, co prováděl redaktor „IKEM“ Hynek
Foto: Aby bylo jasno
Popisek: Jana Bobošíková

Poté, co reportér České televize Jiří Hynek zmizel z obrazovek, se nechal slyšet, že se tak stalo na jeho vlastní žádost „zejména ze zdravotních a rodinných důvodů“. „Práce byla zejména v posledních dvou letech tak stresová a zdravotních důvodů jsem se nedokázal zbavit, že jsem z toho kruhu musel vystoupit,“ uvedl. Mluvčí televize Vendula Krejčová následně naznačila, že Hynkovy problémy nesouvisejí pouze se zdravím, a server SeznamZprávy.cz upozornil na informace, že vše může souviset s děním kolem Institutu klinické a experimentální medicíny (IKEM).

Taktéž moderátorka pořadu Aby bylo jasno Jana Bobošíková podotýká, že může být za odchodem Hynka z obrazovek televizorů mnohem víc než jen jeho zdravotní potíže.

Nejprve se zaměřila na „drby“ kolem případu – tedy údajné informace, které se aktuálně šíří, ale není je možné v současnosti ověřit. „O serveru SeznamZprávy.cz se dlouhodobě říká, že je prodlouženou rukou policie a bezpečnostních složek. Tuto roli měl, opět podle drbů, převzít od týdeníku Respekt, který ztrátu vlivu velmi nelibě nesl a nese,“ uvedla moderátorka s tím, že možná na těchto „drbech“ „něco bude“.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kotas

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je podle vás příčinou vašeho neúspěchu?

Podle mě to souvisí i s tím, že se jste chytli papalášské manýry. Už jsem to třeba psala panu Fialovi, když tvrdil, jak je neetické někomu odebrat náhrady, když nepracuje a co myslíte, odpověděl mi alespoň? Ne. Vám už také většina z nás nestojí ani za odpověď. Dřív jste byli mnohem otevřenější. Naví...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

můžeme klidně o novinář říct,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuse8cc1c64ee4703e5406b51e7eb23e936f68e014b419b213a802 , 07.03.2024 10:00:41
- pro Fialu čestní užiteční idioti.

|  5 |  0

Další články z rubriky

41 procent lidí nevěří na ruskou informační válku. Zjistilo Moravcovo centrum. Expert se chytá za hlavu

13:27 41 procent lidí nevěří na ruskou informační válku. Zjistilo Moravcovo centrum. Expert se chytá za hlavu

Téměř polovina Čechů je názoru, že informační válka vedená Ruskem po začátku invaze na Ukrajinu je p…